KB4343900 – Failed to resolve package [HRESULT = 0x80070490 – ERROR_NOT_FOUND]

Hey! Just got a problem in the service window this Sunday, I’m just in need to share this with everyone.

The platform that has the problem.
Server 2008 SP1

The real problem
KB4343900 just not installing, Error code: 0x80070490

When I’m digging the C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log, find some interesting stuffs.

Exec: Package: Package_533_for_KB4343900~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.5 is already in the correct state, current: Installed, targeted: Installed
2018-08-23 14:58:44, Info CBS Exec: Skipping Package: Package_533_for_KB4343900~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.5, Update: 4343900-1784_neutral_LDR because it is already in the correct state.
2018-08-23 14:58:44, Error CBS Failed to resolve package ‘Package_424_for_KB4103718~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.4′ [HRESULT = 0x80070490 – ERROR_NOT_FOUND]

And Solution was to Install this patch
KB4103718 – https://support.microsoft.com/en-us/help/4103718/windows-7-update-kb4103718

Look in this post if you want a script to run this on more computers than just one –
https://pontuswendt.blog/2018/06/25/windows-update-problem-code-800f0831-store-corruption-manifest-missing-for-package-package_2165_for_kb4103725

If you have another KB but still have ERROR_NOT_FOUND line, you´ll just install that patch instead.

 

Cheers
Pontus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s